Auto Export tips

Als u van plan bent een auto van Canada naar de VS te exporteren, zult u eerst een importeur moeten vinden. Een professional moet een scheepvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk inschakelen. Het bedrijf moet deskundig zijn op het gebied van internationaal verschepen, en het moet een vergunning hebben om uw auto te beschermen. Het kan wat tijd in beslag nemen, maar het is de moeite waard als je eenmaal het resultaat ziet, ook een mobilhome verkopen kan bij ons. Hoewel dit proces een gedoe is, hebben talloze andere mensen hun voertuigen met succes naar de V.S. geëxporteerd.

De eerste stap is het bepalen van de waarde van de auto

Afhankelijk van het land kan de huidige belasting op gebruikte auto’s tussen de 80 procent en 100 procent van de waarde bedragen. De heffings- en belastingpercentages kunnen veranderen, dus neem contact op met het douanekantoor voor de meest recente informatie. De douanebeambte zal uitgaan van de oorspronkelijke waarde van het voertuig op het moment dat het werd vervaardigd en deze gedurende het eerste en tweede jaar met 4% per kwartaal afschrijven.

Voor de uitvoer van een 2de hands auto heeft de importeur een gecertificeerde zeefdruk van de titel en het kentekenbewijs van de auto nodig. Het certificaat van titel en registratie is verkrijgbaar bij het Department of Motor Vehicles of het Secretary of State-kantoor in de staat waar de auto is geregistreerd. Voordat u de volgende stap neemt, moet u zich op de hoogte stellen van de invoerrechten in het land van bestemming. Bovendien moet u bepalen welke transportroute het minst duur is. U moet ook rekening houden met de tijd die nodig is om het proces te voltooien.

Het exporteren van een auto uit Canada is een eenvoudig proces.

De importeur zal u de weg wijzen naar de parkeerplaats op de luchthaven. Zorg ervoor dat u de HST en GST betaalt, want deze belastingen zijn alleen van toepassing op de provincie waar u de auto hebt gekocht. Desondanks zijn de kosten redelijk. U moet ook een aantal goede deals te vinden via veilingen als u van plan bent om een auto te exporteren. Het is een geweldige manier om geld te besparen op de scheepvaart.

Zodra u hebt besloten over een locatie voor het voertuig, moet u de nodige formulieren in te vullen. U moet een invoerformulier invullen, evenals de titel. Op het formulier moet u informatie over de auto geven, waaronder het merk, model en bouwjaar. U moet ook een foto maken van de nummerplaatsticker van de auto, aangezien dit het belangrijkste document zal zijn.

U moet ook een kopie van de titel van de auto

De titel van het voertuig is het juridische document waaruit blijkt wie de eigenaar van de auto is. Als u echter een gloednieuwe auto exporteert, moet u het certificaat van oorsprong overleggen, waarin staat waar de auto is gefabriceerd. Als u dit document niet hebt, kunt u te maken krijgen met juridische problemen en een hoge boete. De belangrijkste documenten die u moet overleggen bij het exporteren van een auto zijn:

Wanneer het tijd is om een auto naar Canada te exporteren, vergeet dan niet dat het voertuig als gebruikt zal worden beschouwd als het niet rechtstreeks bij de fabrikant is gekocht. U moet het als gebruikt opgeven, zelfs als er jaren niet in is gereden. Als u het voertuig nieuw hebt gekocht, moet u het als gebruikt opgeven. Dit is een belangrijke stap om de veiligheid van de auto te waarborgen. Als het voertuig eenmaal als oldtimer is aangegeven, heeft het een speciaal certificaat nodig voor registratie.

Wanneer u een auto naar een ander land exporteert, moet u de juiste vergunningen en licenties verkrijgen

Het doel van de auto is ook belangrijk. Als u de auto voor militaire doeleinden verscheept, moet u de nodige vergunningen hebben. Als het om een personenauto gaat, moet u de auto in het land van herkomst laten uitschrijven. Als u niet over de juiste vergunningen beschikt om een auto te exporteren, moet u de registratie-instantie van de overheid raadplegen om er zeker van te zijn dat het niet verboden is.

Voordat u een auto exporteert, moet u de nodige documenten verkrijgen. U hebt een verkoopakte en het juiste papierwerk nodig om een auto uit de VS te exporteren. Als u een gebruikte auto koopt van een Amerikaanse autoveiling, moet u een tijdelijk kenteken aanvragen. Zo voorkomt u dat u onnodige opslagkosten moet betalen en dat het transport wordt verstoord. Bovendien is een tijdelijk kenteken 5 dagen geldig.