Over ons

ABOUT US

AUTO EXPORT

Er zijn verschillende vereisten om een auto te exporteren. U moet de enige eigenaar zijn van de auto die u verscheept. Als u de auto importeert, moet u de eigendomstitel kunnen met wij kopen auto’s overleggen. Zo voorkomt u dat de douane het voertuig aan de verkeerde partij vrijgeeft. Voordat u uw motorvoertuig exporteert, moet u ervoor zorgen dat u alle benodigde papieren hebt. De volgende stap is te beslissen of u uw citroen 2cv  auto gaat exporteren of een gebruikte auto gaat importeren.

Het is niet zo ingewikkeld als het misschien klinkt

. Een professionele importeur zorgt voor het papierwerk en helpt u bij het hele proces. Deze bedrijven helpen u geld te besparen en nemen u alle rompslomp uit handen. Ze kunnen u zelfs uitleggen hoe het proces in zijn werk gaat, zodat u zeker weet dat het goed voor u is. Dit zal u ook meer tijd geven om de rest van het geld uit te zoeken. Dit is de gemakkelijkste manier om een auto te exporteren.

Hoewel de export van auto’s niet zo streng is als de import van auto’s, zijn er toch enkele regels die u moet volgen. In tegenstelling tot de invoer van auto’s, vereist de uitvoer van een voertuig niet dezelfde set papierwerk als het importeren ervan. In het algemeen hebt u alleen een eigendomstitel en een identiteitsbewijs nodig, maar in sommige situaties moet u een verkoopakte of volmacht overleggen. U moet de specifieke regels van uw land van bestemming controleren voordat u met het exportproces begint.

Voordat u met het exportproces begint, moet u ervoor zorgen dat u al het papierwerk in orde hebt. Dit is vooral belangrijk als u van plan bent een auto te importeren die gefinancierd is. In dit geval moet u uw lening afbetalen en een pandrechtvrijgave krijgen van uw geldschieter. Dit is de beste optie voor u als u een gefinancierde auto heeft. Als u van plan bent het voertuig te herfinancieren, moet u contact opnemen met een geldschieter om het uitstaande pandrecht op te heffen.

DE AUTO MOET IN GOEDE STAAT ZIJN

Als u van plan bent een auto van de Verenigde Staten naar Canada te exporteren, moet u ervoor zorgen dat de auto in goede staat verkeert. Het kan moeilijk zijn om een pandrecht op het voertuig te krijgen als het een autolening heeft. De gemakkelijkste manier om een pandrechtvrijgave te krijgen is om de autolening af te betalen en vervolgens een pandrechtvrije titel te kopen. Als u geen pandrechtvrije titel kunt vinden, moet u in plaats daarvan herfinanciering in Canada overwegen. Het belangrijkste is dat je alle nodige documentatie hebt.

Of je nu een auto verscheept vanuit de VS of van een overzeese koper, je moet voldoen aan wettelijke vereisten en verschepingsprocedures. U hebt een factuur van de verkoop of een certificaat van titel nodig. In het laatste geval moet u een hogere borgsom betalen. Gelukkig zijn er verschillende derde partij dealers die al deze taken voor u kunnen verzorgen. Het is het beste om een ervaren bedrijf in te huren om u te helpen uw auto te exporteren.

Voordat u uw voertuig exporteert, moet u een lange lijst met documenten opstellen. U zult ook moeten zorgen voor eventuele rechten op de auto. Zodra u de nodige documenten in orde hebt, moet u uw auto registreren in het Maria-computersysteem. Tijdens het importproces moet u de rederij op de hoogte brengen van alle persoonlijke bezittingen die u verscheept, inclusief de auto zelf. Als u een voertuig van het ene land naar het andere verscheept, moet u hen van dit alles op de hoogte brengen zodat zij het volgens de juiste procedures kunnen afhandelen.

Vervolgens moet u de vereiste documentatie indienen

. Het is zeer belangrijk om alle documenten samen te krijgen, zodat uw auto kan worden geïmporteerd in een vreemd land. Je hebt het certificaat van het voertuig nodig om het te exporteren, evenals de vergunningen voor de onderdelen. Daarna moet je hem naar het volgende land sturen. U hebt het document nodig als u een auto vanuit de VS verzendt.

Naast het exporteren van het voertuig, moet u ook de certificering verkrijgen. Je hebt een exportcertificaat nodig om de auto in de VS te verkopen. Na een paar maanden moet je de verzekering voor je nieuwe thuisland vinden. Bovendien moet u het certificaat krijgen als u het voertuig naar het buitenland stuurt. Nadat je dit gedaan hebt, moet je een plaats vinden voor de nieuwe auto.


ONZE MISSIE

Bereik alle auto opkopers in België

Uw wagen verkopen aan een auto opkoper gaat via ons makkelijk en snel. Het voordeel hierbij is dat u zelf niet voor verkoper hoeft te spelen. Auto opkopers geven een goede prijs voor de wagen terug, betalen direct, en komen bovendien de wagen zelf ophalen.

Mobilhome verkopen

Wij bieden de beste prijs

Bestelwagen verkopen

Ook voor bedrijven

Ook schadeauto's

Snel je schadeauto verkopen

SUPPORT 24 / 7

Customer support