Particuliere auto verkopen

Particuliere auto verkopen? Of je nu net een gloednieuwe auto hebt gekocht of wat extra geld nodig hebt, je hebt jezelf waarschijnlijk afgevraagd: “Is het tijd om mijn gebruikte auto te verkopen?”

Het particulier verkopen van uw gebruikte auto kan u zeker wat extra geld opleveren, maar het is hoe u de verkoop aanpakt die zal bepalen hoeveel. Misschien heb je je bijvoorbeeld afgevraagd: “Moet ik mijn auto particulier verkopen of inruilen bij de dealer?” Hoewel het van verschillende factoren afhangt, is het particulier verkopen van uw auto vaak de beste optie, omdat u hem waarschijnlijk voor meer kunt verkopen dan een dealer kan bieden bij een auto opkopers inruil.

Natuurlijk kan het particulier verkopen van uw auto een ontmoedigende taak lijken. Deze gids is bedoeld om het gemakkelijker te maken door u door de voorbereiding van de aanbieding te leiden, de stappen om een ​​aanbieding te maken, enkele onderhandelingstactieken en advies om u te helpen de verkoop legaal en ethisch af te ronden zonder iets te ingewikkeld te maken.

De staat van uw voertuig beoordelen

De kans is groot dat uw gebruikte voertuig niet perfect is en niemand verwacht dat dit zo is. Toch kun je hem het snelst en voor het meeste geld verkopen als je de staat goed beoordeelt en misschien investeert in wat kleine reparaties. Om de verkoop gemakkelijk te maken, vindt u hier alles wat u moet doen voordat u een lijst maakt.

Stel uzelf de vraag: “Hoe is de algehele staat van mijn auto?”

Hoewel het verversen van de olie en het vervangen van andere vloeistoffen een gegeven is, moet u ook uw monteur het voertuig grondig laten inspecteren. U moet misschien iets meer betalen voor een inspectie op alle punten, maar het geeft u en uw koper gemoedsrust. Bovendien kan regelmatig onderhoud oplopen tot $ 1.000 aan de waarde van uw voertuig.

Zijn er specifieke dingen waar je je zorgen over maakt? Merkt u bijvoorbeeld een piepend geluid in de remmen of andere geluiden waar u niet zeker van bent? Zorg ervoor dat deze items eerst worden geïnspecteerd en weeg de beoordeling objectief af. U zou idealiter alle problemen moeten aanpakken, maar vraag uw monteur rechtstreeks welke problemen u eerst moet oplossen en welke u mogelijk voorlopig met rust kunt laten.

Enkele van de meer serieuze problemen die u voorafgaand aan de verkoop moet oplossen, zijn problemen met de:

 • Remmen
 • Oponthoud
 • Overdragen
 • Uitstoot
 • Elektrisch systeem
 • Motor

De meeste van deze problemen hebben de neiging om oudere voertuigen met een hogere kilometerstand te plagen. Als u dergelijke problemen aantreft, heeft u twee opties: u kunt deze problemen oplossen voordat u de auto verkoopt of u kunt potentiële kopers waarschuwen zodat ze ze op hun eigen centjes kunnen oplossen. Als u voor het laatste kiest, moet u de potentiële koper vertellen wat er mis is voordat hij ermee instemt uw auto te kopen. U moet uw voertuig ook op de juiste manier prijzen, rekening houdend met de geschatte reparatiekosten.

Particuliere auto verkopen

Uw voertuig voorbereiden voor privéverkoop

Nadat u volledig inzicht heeft gekregen in de werkelijke staat van uw voertuig, gebruikt u de volgende checklist om het verkoopklaar te maken. Uw checklist voor de voorverkoop kan afwijken van deze, afhankelijk van de staat van uw auto en de potentiële koper die u zoekt, maar deze lijst is een goed begin.

Verwijder alle persoonlijke bezittingen: We worden soms blind voor hoeveel spullen zich in onze auto’s ophopen. Ga door de voor- en achterbank, het dashboardkastje en de zakjes aan de achterkant van de stoelen. Als u vóór de verkoop met de auto moet rijden, zorg er dan voor dat u alle wettelijke documentatie in het handschoenenkastje bewaart.

Geef het interieur een diepe reiniging: verwijder alle vloermatten zodat je ze kunt uitschudden en goed kunt stofzuigen. Stofzuig elke centimeter van het interieur, inclusief de vloer, de stoelen en al die moeilijk bereikbare plaatsen. Zoek naar een goedkope schrobmachine voor stoffering, zodat u ook die opgehoopte vlekken kunt verwijderen. Veeg alle plastic oppervlakken, zoals het dashboard, de binnenkant van de deuren en andere componenten, af met heet zeepsop. Je kunt volgen met een beschermer zoals Imexcars voor een als nieuw uiterlijk. Reinig vervolgens alle ramen van binnen en van buiten met glasreiniger. U kunt ook kiezen voor een professionele autodetailleringservice, maar dit zal ten koste gaan van uw winst.

Krijg een olieverversing: Zelfs als het niet nodig is, kost een olieverversing niet veel en het doet geen pijn aan het voertuig. Overweeg om alle andere vloeistoffen door te spoelen en opnieuw te vullen. Als je geen tijd of geld hebt, vul dan in ieder geval de niveaus aan voor:

 • Ruitenwisservloeistof
 • Antivries
 • Remvloeistof
 • Stuurbekrachtigingsvloeistof
 • Transmissievloeistof

Laat de auto fris ruiken: Het neutraliseren van eventuele geuren in de auto is ook belangrijk. Potentiële kopers verwachten geen nieuwe autogeur, maar wel een prettige. Als u bijvoorbeeld rookt, overweeg dan een geurneutralisator en luchtverfrisser. Als de geuren extreem scherp zijn, strooi dan zuiveringszout over alle materiaaloppervlakken, laat het een paar uur staan ​​met de ramen opgerold en stofzuig dan.

Maak een map met alle onderhoudsbonnen voor voertuigen: plaats al uw olieverversingsbonnen en gespecificeerde werkorders in een map. Idealiter zou u bonnen moeten hebben die teruggaan tot zolang u de auto in bezit heeft gehad. Dit kleine detail gaat ver om een ​​potentiële koper te laten zien dat je autozorg serieus neemt. Bovendien kunt u mogelijk meer voor het voertuig vragen omdat u een bewijs van onderhoud hebt.

Zorg ervoor dat alle relevante materialen bij de auto blijven: hoewel het niet iets is dat u eruit haalt om elke dag naar te kijken, bewaar de handleiding van uw auto in het dashboardkastje, want het is iets dat uw koper wil hebben. Als u de auto nieuw heeft gekocht, voeg dan alle originele papieren toe die bij het voertuig zijn geleverd.

Schijn de buitenkant op: breng hem ten slotte, net voordat je klaar bent om de auto op de lijst te zetten, naar je plaatselijke wasstraat. Hoewel de automatische, doorrijdbare wassing het gemakkelijkst is – en je wordt niet nat – verwijdert het zelden al het vuil. Het is het beste om het handmatige spuitpistool te gebruiken en de tijd te nemen om overal te wassen. Als je klaar bent, gebruik je een polijstdoek om de plek droog te maken. Als uw voertuig ouder is, overweeg dan ook om de motor kort te wassen. Dit helpt illustreren hoe goed u voor de auto hebt gezorgd.

Nu is het tijd om uw voertuig te vermelden

Al deze voorbereiding betekent dat u klaar bent om uw voertuig op de lijst te zetten. Dat betekent dat je een krachtige advertentie nodig hebt. Dus, hoe creëer en breng je een aantrekkelijk voertuigaanbod op de markt? Dat hangt af van het advertentiemedium dat u kiest. Een advertentie in uw lokale krant zal er bijvoorbeeld niet hetzelfde uitzien als een advertentie voor een auto online.

Maak veel buitenfoto’s

Uw potentiële koper wil zoveel mogelijk zien voordat ze de reis maken om uw auto persoonlijk te bekijken. Particuliere auto verkopen  biedt voldoende opslagruimte voor foto’s. Maak foto’s van de buitenkant vanuit zoveel mogelijk hoeken. Als de auto een aantal mooie functies heeft, zoom dan in om ze vast te leggen. Ten slotte, voor foto’s van de voor- en achterkant van de auto, wilt u niet dat uw kentekenplaten worden weergegeven. U kunt een online fotobewerkingstool gebruiken om de afbeelding rond het kentekenplaatgebied te vervagen of te pixeleren of deze te bedekken met een stuk papier.

Maak een paar foto’s van het interieur

Hoewel je niet zoveel interieurfoto’s nodig hebt, willen kopers toch een glimp van de binnenkant zien, zodat ze kunnen zien hoeveel ruimte er is, welk type radio de auto heeft, het navigatiesysteem en andere interieurfuncties. Dit is ook je kans om te laten zien hoe goed de auto opruimt. Als je leren stoelen, een maandak, vloermatten of een andere wenselijke toevoeging hebt, zorg er dan voor dat je dit benadrukt.

Stel je prijs in

Bepaal met behulp van de resultaten van uw all-point inspectie en de hulp van een taxatiedienst zoals Kelley Blue Book hoeveel u wilt voor uw auto. Als uw voertuig ouder is en de Blue Book-waarde vermeldt dat het in uitstekende staat verkeert, kunt u $ 3000 vragen, $ 3000 of het beste bod vragen.

Aan de andere kant, als uw auto in minder dan perfecte staat verkeert, op basis van de bovenstaande veronderstelling, overweeg dan om $ 1500 tot $ 2000 te vragen als uitgangspunt. Houd rekening met de staat en hoe snel u de auto wilt of moet verkopen. Als u belangrijke onderdelen hebt vervangen, zoals de motor of transmissie, verlengt dit de levensduur van het voertuig en kunt u de juiste prijs bepalen, op voorwaarde dat u de bonnen hebt om deze reparaties en upgrades te verifiëren.

Maak aantekeningen met de hoogtepunten van de auto

Denk aan uw auto in de ogen van de koper. Overweeg dan deze vragen:

 • Wat valt op?
 • Wat is er aantrekkelijk aan uw voertuig?
 • Voor wie of wat is de auto perfect?
 • Waarom is uw auto nu perfect?

De antwoorden op deze vragen vormen het grootste deel van uw advertentie. Is gas op dit moment bijzonder duur in uw regio? Vertel de potentiële koper over de fantastische mijl-per-gallon-verhouding van het voertuig. Heeft hij een ruime koffer? Tout extra opbergruimte. Heeft u onlangs belangrijke reparaties laten uitvoeren? Noem dat ook even.

Schrijf een eerste conceptadvertentie

Schrijf een pakkende advertentie met alle punten die u in de bovenstaande stap hebt genoemd. Maak een zin die de verkoopargumenten van de auto samenvat, zoals “ideaal voor woon-werkverkeer”. Voeg ook het alledaagse toe, zoals het aantal kilometers per gallon en het motortype. Particuliere auto verkopen heeft een geavanceerde aanbiedingssjabloon die om voertuigkenmerken vraagt, maar als u lijst in de plaatselijke krant of een online geclassificeerde site, moet u deze informatie zelf opmaken.

Koop een bord “te koop”

Je kunt deze bij de meeste supermarkten of bouwmarkten krijgen. Vul de informatie in, zoals hoe u contact met u kunt opnemen en de prijs van het voertuig. Wanneer u uw auto aanbiedt bij Particuliere auto verkopen, genereren we een op maat gemaakte ruitenbrochure voor uw voertuig die de verkoop ter plaatse nog gemakkelijker maakt.

Bereid je voor op de verkoop

Als u uw auto verkoopt omdat u het extra geld nu nodig heeft, klikt u nu op de knop Advertentie maken. Als u kunt wachten, is het ook beter om uw advertentie goed te timen, misschien verkopen tijdens de belastingteruggave of wanneer het beste seizoen van uw voertuig eraan komt. Als u bijvoorbeeld een cabrio verkoopt, is het onwaarschijnlijk dat deze tijdens de koudere maanden wordt verkocht.

4 manieren waarop u uw auto particulier kunt verkopen

Van uw lokale krant tot online advertentiesites zoals Craigslist, er zijn tal van plaatsen waar u uw voertuig kunt vermelden. Laten we eens nader kijken en kijken welke methode het beste voor u werkt.

Craigslist

Er zijn voordelen aan het te koop aanbieden van uw auto op Craigslist, zoals:

 • Kant-en-klare marktplaats
 • Gratis of goedkope advertenties
 • Gericht publiek

Maar er zijn ook nadelen, zoals:

 • Een vreemde bij je thuis laten komen
 • Advertenties verlopen na 30 dagen

Lokale krant

Je auto in de lokale krant zetten is een andere methode. Enkele voordelen van deze methode zijn:

 • Misschien ken je de koper als je in een kleine stad woont
 • Brede distributie

Maar enkele nadelen van de lokale krant zijn:

 • Weinig ruimte om uw perfecte advertentie te maken
 • De kosten kunnen hoog zijn voor wat je krijgt

Parkeer hem in je tuin

Misschien wilt u uw advertentie niet online of in de krant plaatsen. Dat is ook goed. U kunt uw auto gewoon aan het einde van uw oprit parkeren en een bordje voor het raam plaatsen. Dit heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Er zijn geen kosten behalve het bord
 • Buren kennen misschien iemand die op zoek is naar een auto – zij kunnen het zijn!

Maar er zijn ook nadelen, zoals:

 • Alleen mensen die op uw weg rijden, zien het
 • Kan langer duren om te verkopen dan je verwacht

PrivéAuto

Particuliere auto verkopen is een veilige, betrouwbare tool voor het online verkopen van auto’s. Enkele voordelen van onze service zijn:

 • Particuliere auto verkopen Pay, ons geïntegreerde banksysteem
 • Uw advertentie verloopt pas als u uw auto verkoopt
 • Communiceer met kopers zonder uw persoonlijke gegevens of adres op te offeren

Een nadeel voor de koper is dat er geen proefritten mogelijk zijn, tenzij de koper natuurlijk bij u in de buurt woont en u zich op uw gemak voelt.

Veelvoorkomende problemen waar u tegenaan kunt lopen

Als u nog nooit een auto heeft verkocht, zijn dit enkele van de meest voorkomende problemen waarmee verkopers van particuliere auto’s voor het eerst te maken krijgen.

Niet weten hoeveel uw auto waard is

U moet weten hoeveel uw auto waard is, zodat u deze dienovereenkomstig kunt prijzen. U kunt tools zoals Kelley Blue Book gebruiken om een ​​taxatie te krijgen. Er zijn ook online tools die kunnen helpen. Voer eenvoudig het merk en model van uw voertuig in en beschrijf de andere kenmerken. Hoe nauwkeuriger uw invoer, hoe nauwkeuriger de waardering die u krijgt. Als u meerdere tools gebruikt, kunt u de resultaten gemiddeld voor een eerlijke deal.

Een andere manier om de waarde van uw auto te achterhalen, is door op zoek te gaan naar andere auto’s die vergelijkbaar zijn met die van u. Wat hopen andere verkopers voor hun geld te krijgen? Onthoud dat hun vraagprijs misschien niet de uiteindelijke verkoopprijs is, maar het geeft u een idee. Het is belangrijk dat u uw auto nauwkeurig vergelijkt met die van anderen, want iemand die een auto als de uwe wil kopen, zal ongetwijfeld de prijzen van verschillende aanbiedingen vergelijken.

Uw auto repareren voordat u hem verkoopt

Veel beginnende autoverkopers gaan ervan uit dat als ze reparaties uitvoeren voordat ze worden aangeboden, dit hen zal helpen een hogere prijs te krijgen. Soms blijkt dit waar te zijn. Andere keren, hoewel het de waarde enigszins kan verhogen, verhoogt het normaal gesproken geen dollar voor dollar. Dat gezegd hebbende, zorgen stijgende prijzen voor nieuwe auto’s ervoor dat veel Amerikanen op zoek gaan naar oudere voertuigen, dus de markt staat voor de juiste prijs voor u open.

Maak een lijst van de reparaties die uw auto zou kunnen gebruiken. Neem vervolgens contact op met een vertrouwde monteur en vraag om schattingen voor al het werk. Tijdens de onderhandelingsfase kunt u deze gegevens doorgeven aan een potentiële koper. Dus als de koper u vraagt ​​de prijs met $ 1.000 te verlagen voor een reparatie die volgens uw schatting ongeveer $ 250 kost, heeft u deze informatie bij de hand en kunt u een tegenbod doen.

Het belangrijkste is dat je eerlijk bent. Als uw auto bepaalde reparaties nodig heeft of verschillende problemen heeft, vermeld dit dan in de advertentie. Verrassingen irriteren alleen potentiële kopers, vooral als ze uit de weg zijn gegaan om het voertuig te zien. Plus, meer dan waarschijnlijk, zullen ze de auto niet kopen als ze denken dat je ze hebt misleid, wat ook betekent dat je je tijd verspilt.

Laat je niet intimideren door de koper

Sommige verkopers zijn zeker bedrieglijk, maar er zijn ook kopers die manipulatieve tactieken proberen. Het is belangrijk dat u standvastig blijft, tenzij u natuurlijk bereid bent een goed bod in contanten te accepteren. Dat gezegd hebbende, terwijl onderhandelen normaal is, moet u niet toestaan ​​dat de koper u ondermijnt met een optimistische houding of een verhaal.

Kopers kunnen bijvoorbeeld uitgebreide verhalen hebben over hun minuscule financiën of ze kunnen u vertellen dat ze betere auto’s hebben gezien voor minder geld. Natuurlijk zijn er veel eerlijke mensen die heel goed de waarheid kunnen vertellen, maar ze hopen hoogstwaarschijnlijk gewoon dat je toegeeft.

Als je een potentiële koper ontmoet, ga dan niet alleen. Het is altijd een goed idee om “back-up” te hebben in de vorm van een vriend of familielid. Het is een goede zaak om iemand te hebben om ideeën mee te kaatsen en als je je niet op je gemak voelt, heb je ondersteuning in het geval dat je de koper moet vragen het pand te verlaten.

De auto niet schoonmaken

Alle hierboven besproken stappen voor de voorverkoop zijn vrij belangrijk, maar een van de belangrijkste is het schoonmaken van uw auto, van binnen en van buiten. Een schone auto fotografeert veel beter en geeft aan dat er voor de auto is gezorgd, wat u helpt bij de verkoop.

Het kan zijn dat u tijd nodig heeft, vooral als u de auto echt moet verkopen, maar dit is des te meer reden om tijd te besteden aan het voorbereiden van uw auto op de volgende eigenaar. Zorg ervoor dat je hem door de wasstraat haalt, breng indien nodig wax aan en stofzuig de vloeren en stoelen grondig. Alleen al deze stap kan u helpen meer geld voor de auto te krijgen.

Praktische tips voor het particulier verkopen van uw auto

Het is geweldig om de koper akkoord te laten gaan met een prijs, maar dat is niet het einde van de verkoop. Er zijn nog andere zaken waar u voor moet zorgen om de transactie daadwerkelijk af te ronden. De belangrijkste van deze laatste taken betreft het papierwerk dat de eigendom juridisch overdraagt.

Tot slot kunnen deze best practices zorgen voor een soepel verkoopproces:

 • Zorg ervoor dat de registratie van uw voertuig up-to-date is
 • Dien een aansprakelijkheidsvrijstellingsformulier in bij de DMV
 • Geef alle onderhouds- en reparatiegegevens van de auto aan de koper
 • Onderteken de titel en zorg ervoor dat alle informatie correct is
 • Schrijf een verkoopfactuur op als dit een vereiste is in uw staat
 • Betaling aannemen, hetzij in contanten, via escrow of via een cheque
 • Verwijder de kentekenplaat als uw staat vereist dat platen bij de oorspronkelijke begunstigde blijven

Onthoud dat wetten met betrekking tot de particuliere verkoop van auto’s van staat tot staat verschillen, dus neem contact op met de DMV van uw staat voordat u de verkoop doet. Zij kunnen u precies vertellen wat er van u en van de koper nodig is.

Probeer Particuliere auto verkopen

Particuliere auto verkopen is de veiligste en meest betrouwbare tool voor het verkopen van een gebruikte auto. We zijn gespecialiseerd in snelle en gemakkelijke particuliere verkoop van allerlei soorten auto’s en vrachtwagens, en we doen dit door een aantal unieke, handige functies aan te bieden. Neem bijvoorbeeld Particuliere auto verkopenPay, dat rechtstreeks met uw bankinstelling wordt geïntegreerd, verbinding maakt met uw Particuliere auto verkopen-account en snelle en veilige overboekingen mogelijk maakt zonder transactiekosten.

Bovendien kunnen kopers direct een lening voor gebruikte auto’s aanvragen met Particuliere auto verkopen, zodat u uw auto voor de beste prijs kunt verkopen, zelfs als iemand geen contant geld in de hand heeft. Zodra ze zijn goedgekeurd voor een lening, wordt het volledige bedrag onmiddellijk op uw rekening gestort.

Uw auto particulier verkopen was nog nooit zo eenvoudig. Laat Particuliere auto verkopen u tonen hoe .

About the Author

Deze vind je misschien ook leuk